fredag 18 maj 2018

Parapsykologi

Inom begreppet Parapsykologi ingår t.ex:

- Telepati
- Precognition
- Telekinesi
- Remote viewing

Nästan varje dag händer det parapsykologiska saker. Ibland kan man vifta bort det som sammanträffanden. Men ibland är det som för konstigt.
Jag tror många människor mår dåligt av att det inte får mer plats i våra vardagliga liv. Det är som att hälften av vår mänsklighet har tagits ifrån oss.
En bra bok i ämnet är - Liv efter döden - av Nils-Olof Jacobson. Han tar upp lite av varje inom parapsykologi med mera.
Ett sånt "konstigt sammanträffande" var när jag läste den och googlade hans namn. Då dök det upp artiklar som var upplagda samma dag om att han hade dött. Och då har jag haft den boken i bokhyllan flera flera år utan att bita i den.
Det är konstigt, eller snarare helt fantastiskt härligt och spännande när man får impulser utifrån/ inspiration.
Många vetenskapsmänniskor beskriver det hära. T.ex. skriver Baltzar von Platen (han som uppfann kylskåpet) i sina memoarer att han tror sig ha fått vissa av sina idéer telepatiskt från människor på andra planeter.
Det var oxå ett sammanträffande, när jag lånade om hans bok på biblioteket och det samma dag kom ett nytt kylskåp från Uppsala hem.
En person som vigt sitt liv åt parapsykologi är Jeffrey Mishlove. Han startade Tv serien Thinking Allowed på 80-talet och har intervjuat mängder av intressanta människor inom ämnet.
Nu har han startat New Thinking Allowed på youtube, vilket är riktigt uppfriskande att följa.
Han är oxå, om jag förstår det rätt, den ända i världen med en doktorsexamen inom parapsykologi.
Det finns en kurs på universitetet i parapsykologi i Lund. Men det är bara tack vare en margarin miljonär från Danmark, som skänkte sitt arv för just ändamålet att sätta upp en kurs.
En eldsjäl är Dr. Dean Radin som jobbar på  Institute of Noetic Sciences, som startades av 6e människan på månen Edgar Mitchell.
En annan eldsjäl är Rupert Sheldrake. Respekterar verkligen hans nyfikenhet. Här är fyra klipp med honom: 1 , 2 , 3 & 4